Criollo

Kjent for å være en av verdens mest hardføre raser.

Opprinnelse:
På 1500- og 1600-tallet brakte spanske oppdagere hester med andalusisk- eller berber-blod med seg til Sør-Amerika. Noen av disse hestene ble senere enten sluppet fri eller rømte, og dannet store ville flokker. Senere drev Argentinas gauchoer (cowboyer) nøye avl på etterkommerne av disse hestene for å skape criolloen, en tøff, sunn hest for arbeid med kveg. Ved å krysse criollo med engelsk fullblod får man en super polohest med både utholdenhet og fart. Rasen er kjent for sin voldsomme tæl, demonstrert ved professor Tschiffely, som tok med seg to criollo-vallaker og red 1609 mil fra Buenos Aires til Washington DC i USA. Turen startet i 1925, og han nådde målet i 1928.

Rasebeskrivelse:
Ganske kort (mellomstort) hode med enten rett eller konveks profil. Kort, sterk hals. Lang bog og kort, rett rygg. Tettbygd og robust. Hellende kryss. Muskuløs bakpart. Noe korte bein med korte piper. Små, harde hover. Tykk man og hale.

Typiske trekk:
Kjent for å være en av verdens mest hardføre raser. Fins i alle farger, ofte blakk. Kan ha ål på ryggen og sebrastriper på beina.

Brukes til:
Som kveghest, rodeo, vanlig ridning og turridning.

Mankehøyde:
139-160 cm

Temperament:
Fryktløs, uavhengig og modig. Har rykte på seg for å være en «en-rytter-hest». Tillitsfull og kjærlig i forholdet til en god hesteeier.

 

 

purplegreenyellowpinklightblueVelg bakgrunn