American Paint Horse

Bli bedre kjent med denne svært allsidige rasen.

Opprinnelse:
Da den spanske oppdageren Cortez seilte til Nord-Amerika i begynnelsen av 1400-tallet, var minst en av hestene han hadde med seg rødbrun og hvit med flekker på magen. Det antas at denne hesten la grunnlaget for rasen paint. Botete hester hadde en høy stjerne hos mange indianerstammer, bl.a. Comanchene. American paint horse fikk ikke sitt offisielle navn før i 1960-årene. Rasen egner seg, i likhet med American quarter horse svært godt som kveghest. Når det gjelder farger fins American paint horse i alle kombinasjoner av hvitt og en annen farge. De tre hovedfargene kalles overo, tobiano og tovero.


Rasebeskrivelse:
Hodet er nokså lite og fint med små ører og velutviklede kjever. Kompakt og muskuløs kropp med kort rygg, bred, dyp bringe og muskuløs bakpart. Sterke bein.

Typiske trekk:
På en overomønsteret hest vil den mørke fargen vanligvis dekke en eller begge flanker, og beina er vanligvis hvite. En tobianomønstret hest vil vanligvis ha mørke bein, og det hvite vil ikke gå over hele ryggen.  En toveromønstret hest kan ha to, men iallfall ett blått øye, og den dominante fargen vil enten være mørk eller hvit.

Brukes til:
Svært allsidig og atletisk. Brukes til alle typer westernridning, samt engelsk ridning, og er også populær som arbeidshest på
kvegranch.

Mankehøyde:
140–160 cm

Temperament:
Intelligent og lett å komme overens med. Jobber hardt og er til å stole på.

 

 

purplegreenyellowpinklightblueVelg bakgrunn