Araber

Araberen sies å være opphavet til alle hesteraser.

Opprinnelse:
Dersom vi studerer bakgrunnen  til svært mange av verdens, også norske hesteraser, vil vi finne blodslinjer fra araberen. Den sies å være opphavet til alle hesteraser.  Denne eldgamle rasen oppsto i ørkenen et sted i Midtøsten så langt tilbake som cirka 2500 år f. Kr. Beduinene betraktet araberen som en gave fra Gud, og hestenes skjønnhet, mot og utholdenhet ble satt umåtelig pris på. Beduinene skal ha all ære for den selektive avlen de gjennomførte allerede på denne tiden. Takket være dette har mange av dagens arabere stamtavler som fører helt tilbake til denne tiden. På 700–800-tallet sørget de muslimske hellige kriger for at araberhesten ble spredt utover store deler av den verden som den gang var kjent. I dag er araberhestens utrolige allsidighet og påvirkning på andre raser skattet over hele verden.

Rasebeskrivelse:
Edelt og vakkert kileformet hode med konkav profil. Øynene er store. Halsen bæres høyt og er vakkert buet. Markert manke. Bringa er dyp og muskuløs. Lang, hellende skulder. Kort, rett og lett konkav rygg. Halen bæres høyt. Beina er rette og muskuløse med godt definerte sener og sterke ledd. Velformede og svært sterke hover.

Typiske trekk:
Utmerker seg i distanseritt. Araberhester har 17 ribbein, 5 lendevirvler og 16 halevirvler, i motsetning til andre raser som har 18 ribbein, 6 lendevirvler og 18 halevirvler.

Brukes til:
Utrolig allsidig. Brukt til ridning og kjøring og alle typer engelsk- og westerndisipliner.

Mankehøyde:
147–152 cm

Temperament:
Livlig og medgjørlig, intelligent og snill.

 

 

purplegreenyellowpinklightblueVelg bakgrunn