Bashkir Curly

Rasen er viden kjent for sin uvanlig krøllete vinterpels, man og hale.

Opprinnelse:
Denne rasen kan takke det ekstreme klimaet i Uralfjellene der den stammer fra for utholdenheten og hardførheten. Bashkir curly-ponnien brukes både til ridning og til kløv i sitt hjemland, og er svært egnet, da den greier seg fint over store avstander, selv når det er bitende kaldt. Rasen er viden kjent for sin uvanlig krøllete vinterpels, man og hale. Den krøllete pelsen faller av om sommeren, og noen hester feller også manen, som så gror ut igjen når høsten kommer. Føllene fødes ofte med krøllete pels – til og med øyenvippene er krøllete.

Rasebeskrivelse:
Øynene står langt  fra hverandre. Kort, tykk og kjøttfull hals. Rygg og manke er flat og kort. Kroppen er bred med dyp buk. Bred, rund bakpart. Rette, ganske korte bein med sterke, runde piper. Flate knær og sterke haser. Svært sterke og harde hover, vanligvis mørke på farge.

Typiske trekk:
Vanligste farger er dyprød, brun og lysbrun. Vinterpelsen er krøllete, men varierer fra et skikkelig tykt virvar av krøller til pels med bølgende fall. Den tykke manen og halen får ofte korketrekkerkrøller.

Brukes til:
Ridning, både engelsk og western. Kløv.

Mankehøyde:
142 cm

Temperament:
Intelligent, rolig og lett å jobbe med.

 

 

purplegreenyellowpinklightblueVelg bakgrunn