Cleveland bay

Cleveland Bay er Storbritannias eldste rase.

Opprinnelse:
Cleveland Bay er Storbritannias eldste rase, og stammer fra middelalderens kløv- og pakkhester. Disse ble brukt av omreisende handelsmenn, kalt «chapmen», og hestene fikk dermed navnet chapmanhester, og ble alet med tanke på å få fram sterke pakkhester som kunne bære tungt i røft, og tildels uframkommelig terreng. Senere begynte man å bruke spanske berber-hingster i avlen, og mot slutten av 1600-tallet hadde dette resultert i en kraftig, men tiltalende pakk- og kjørehest kjent som cleveland bay. Så krysset man cleveland bay med engelsk fullblod, og fikk en elegant kjørehest kjent som Yorkshire coachhorse. I dag fins det to typer cleveland bay – den minste typen ligner chapmanhesten, mens den største typen ser ut som en Yorkshire coach horse.

Rasebeskrivelse:
Hodet viser den spanske avstamningen. Grasiøs hals. Hellende skulder. Storvokst med god beinbygning. Dyp buk. Rene, sterke bein med korte piper og store ledd. Harde, sunne hover.

Typiske trekk:
Fargen er alltid brun med svart nederst på beina, mulen og ytterst på øretippen. Svart man og hale. Svært hardfør og robust. Frie, store bevegelser. Svært utholdende og tøff.

Brukes til:
Kjøre- og vognhest, jakthest, sprang, dressur og som politihest.

Mankehøyde:
162-167 cm

Temperament:
Fornuftig og svært intelligent med et godt gemytt og sterk personlighet. Modig og ærlig. Kan bli ødelagt hvis den blir dårlig behandlet.

 

 

purplegreenyellowpinklightblueVelg bakgrunn