Penny Klubben
 
 
 

NYTT OM MAYA!

Her er siste nytt om Maya (fra Pennypost 6/07)

Ja, som dere vet; Maya er en sportsponnihoppe, født i  Nederland i 2002. I april 2007 kom hun via Sverige til Norge. Nå står hun hos Lene og Lena på Stall Tajet, og der skal hun være fram til et heldig medlem overtar henne. Hun er en kategori 1 ponni på 146 cm, og p.g.a. alderen kan det hende hun vokser noen cm til.

Maya er en allsidig ponni som kan brukes til det meste. Hun liker seg godt på tur, og vil nok gjerne komme til et sted med fine turmuligheter. Det er god framdrift i henne, hun er sikker på foten og ikke redd for verken trafikk eller blafrende plast. Galopp er noe hun gjerne blir med på, enten fint i rekka, eller stolt i tet.
Vi på Tajet har prøvd Maya i Mounted Games (MG), og dette er noe hun er med på! Å være kald i hodet, rask i vendingene og i sluttspurten er viktige egenskaper for en MG-ponni. Maya har dem alle.
Maya er lett å styre med vekt, så hun kan egne seg bra til western. Dessuten er hun en kløpper i side-pass!
Det virker som Maya trives på ridebanen, både med sprang og dressur. Hun har god framdrift og er lett å styre. Når vi skal prøve noe nytt, gjør hun alltid sitt beste. Bevegelsene hennes er helt ordinære, og hun jobber godt i alle gangarter. Maya hopper lett hinder på 80 cm. Fordi kroppen hennes ennå er i utvikling, har vi ikke bedt henne om å hoppe noe høyere hos oss.

I flokken er Maya sosial, og tilpasser seg lett de andre. Hun kommer godt overens med alle, og ligger midt på treet i rang. Maya er en hardfør sportsponni. Her på Tajet går hun ute hele døgnet i all slags vær, sammen med de andre hestene. De har fri tilgang på grovfor og får kraftfor etter behov. Dette fungerer veldig bra for Maya. Som alle andre hester, får Maya i blant noen småsår, men dette har ikke blitt noe problem for henne. Litt grønnsåpevann og blåspray, så er hun god som ny.

I skrivende stund går hun barfot. Det er lite problemer med Maya. Hun er grei å stelle og håndtere, og Stine på 9 år kan leie rundt på henne på egen hånd. Fra før var hun nok vant med å bli leid i grima, men nå har hun blitt flink til å gå bak på langt, slakt tau. Å gå på henger og få vaksine er helt greit. Skoing går også bra, selv om hun syns det er litt kjedelig.

Hva slags eier ønsker Maya seg?

Alle som har truffet Maya på Tajet, har falt for henne, både på grunn av hennes utseende og væremåte. Hun er super å ri, dette er en hest som er innridd av flinke folk! Derfor kan hun bli litt usikker med nybegynnere på ryggen, men gjør ikke noe galt for det. Det er futt i Maya, så hun kan hoppe og sprette av glede i blant, du bør derfor være litt erfaren. Dette er ikke en hest du trenger å heve stemmen til eller måle krefter med, så det er en fordel hvis du som eier og rytter er rolig. Siden Maya er stor og kraftig, er dette ikke en ponni du vokser fra. Mest av alt ønsker hun seg en bestevenn – for resten av sitt liv.