Penny Klubben
 
 
 

VI PRESENTERER

… Pennyhesten 2007 – Maya!

Vinneren av Maya er nå valgt (10.10.07). Den heldige ble Mariann, 13 år fra Tynset. Les mer i Randis Stallkrok.

Maya ble kjøpt i Sverige i påsken. Da kom hun så og si direkte fra Nederland.

Maya er en 5 år gammel sportsponnihoppe. Hun er pintofarget (rød og hvit) og 145 cm i mankehøyde. Siden hun er bare 5 år kan det godt være at hun kommer til å strekke seg enda noen centimeter på høyden.

Den som har hjulpet oss med å finne Maya, er Lena, mangeårig medlem av Pennyklubben, vinner av Fritjof, Pennyhesten i 1997, og vår representant på Pennyklubbens egen rideleir på Peer Gynt Rideskole, både i fjor og i år. Ingen skulle vel  vite bedre hva slags hest ei ekte Pennyjente ønsker seg enn nettopp Lena?!

Hun falt for Maya øyeblikkelig, og etter en grundig veterinærtest og prøveridning var kjøpet i boks. Med på turen til Sverige var Lenas venninne Lene, som driver Stall Tajet i Tyristrand (www.stalltajet.com). Samtidig med vår Maya kom også en annen hoppe, som de tror er søsteren, fordi hun er så lik og kommer fra samme sted i Nederland. Hun er to år eldre enn Maya. Lene likte henne så godt, at hun like godt kjøpte henne til rideskolen! Dere ser Grace til høyre her.

Så … få dager etter var det to glade jenter som kunne ta hestetransporten med og hente de to søte søstrene til Norge.Og nå bor de på Stall Tajet, går ute hele døgnet og koser seg glugg ihjel! Maya skal bo på Stall Tajet, bli ridd og trent der fram til den store dagen da en av dere medlemmer får henne.

Vår Maya tuslet rett inn på hengeren uten å være det spor redd eller vanskelig. Lena forteller at hun er innridd av en flink rytter, og hun bærer preg av å være godt grunnridd. Hun reagerer fint på hjelperne, og tuller ikke.

Hun er våken og følger med hele tiden, så noen ganger kan hun vimse litt når det blir for mye spennende å se på … Hun er veldig grei å holde på med fra bakken også, og aldri sur. Nå om dagen er hun i brunst, men til og med da er hun blid som ei sol, og det er det ikke alle hopper som er …

Maya lar seg ta på over alt, skrape høver er ikke noe problem, heller ikke å bli leid rundt. Hun og Grace er gode venner, men det er to ulike damer. Maya, for eksempel, elsker søle, og er ofte møkkete når hun skal hentes inn, mens Grace kommer trippende etter, ren og pen. Maya er sjefen over Grace, og er alltid først ute – enten det er til maten, vannkaret eller til gjerdet.