Angela Dorsey, forfatter av Hestenes beskytter- og Skytsengelen-serien

Nettside om Skytsengelen og forfatteren av serien!
http://www.angeladorsey.com

Pennyklubben har utgitt bøkene 

Freedom får sin frihet,
Forlatt,
Freedom og den bortkomne
Ekko av Freedom

 

 I tillegg kommer bøkene i SKYTSENGELEN-SERIEN.

Mørk ild
Ørkenens sang
Kondorfjellet
Stri strøm
Gullfeber
Slavebarnet
Den svarte steinen
Soebekkares forbannelse
Tidevann
Drømmen om Silver
Tornado

Og endelig – i begynnelsen 2010 kom Angelas nye, fantastiske bokserie, som vi på norsk har kalt Hestenes Beskytter. i den første boka møter dere Evy, 13 år og moren hennes, som er kunstner. De bor i ei hytte langt ute i ødemarka, helt for seg selv, og tar aldri turen til nærmeste by, som uansett ligger langt unna. Evy  føler at de er der fordi moren gjemmer seg for noe … Det er et stort mysterium, som moren aldri vil snakke om. Evy har en fantastisk gave – hun kan føle hva alle hester tenker og føler, ja, hun kan til og med snakke med dem, om hun vil.

HESTENES BESKYTTER

Villhestenes dans
Under krypskytterens måne
Her forteller Angela om seg selv:

Mange av historiene mine har blitt til som et resultat av barndommen min. Vi bodde i en skikkelig vill og øde del av Canada, Bella Coola-dalen, langt, langt fra resten av sivilisasjonen. Noe av det morsomste jeg visste da jeg var liten, var å klyve opp på ryggen til min stødige hest Ben, og sette kursen ut i ødemarka for å «oppdage og utforske». Og mange av eventyrene fra den gangen blir nå til bøker.

 

Jeg har alltid elsket hester, jeg bare VET at de er verdens mest vindunderlige  skapninger. Sammen med døtrene mine eier jeg tre hester; Witezza Too (Tez), en nesten kritthvit liten araberhoppe. Så har vi Orion, en vakker svart morgan/quarterhest-hoppe med en hvit stjerne i pannen. Til sist er det Wiley Coyote, en kjempeskjønn angloaraber vallak. Han er rolig, klok og fornuftig, og hvis han kunne, hadde han diltet etter oss over alt!

 

Jeg er gift og bor sammen med mannen min Brad på Vancouver island i British Columbia, Canada. Jeg er så heldig å ha tre flotte barn; Seth, Maria og Charity. Nå er de alle voksne, og har flyttet hjemmefra. Det hender rett som det er at jeg tar med meg schaeferhunden min Raven og på en kjøretur for å besøke dem.

Nesten hver eneste dag jobber jeg med historiene mine, til og med mens jeg reiser. Jeg elsker å skrive om hester, og jeg synes det er viktig at alle forstår hvor spesielle og vidunderlige disse dyrene er, og hvor mye vi faktisk kan lære av dem.

Min favoritthest gjennom alle tider, og faste følgesvenn i nesten 20 år, var Comanche. Keeta i boka Freedom får sin frihet, er basert på min kjære Comanche.

Da jeg var 12 år het yndlingsboka mi A Wrinkle  in Time, skrevet av Madeleine L’Engle. Jeg gråt og gråt og gråt …

Yndlingsmat: Oi! Jeg er skikkelig glad i mat, så det greier jeg faktisk ikke å velge.

Favoritt hestefilm: Pharlap!

Yndlingsmusikk: Et irsk punkband; Flogging Molly. De er skikkelig kule!

Yndlingshobby … gjett! Være sammen med hestene våre, så klart! Jeg liker også å gå turer sammen med Brad og å være på stranden. Og så elsker jeg å besøke nye steder der jeg aldri har vært før.

Mitt lykkeligste barndomsminne er fra da jeg var 8 år gammel, og bestefaren min en dag kjørte inn på gårdsplassen med en hest bakpå planet – en hest til meg! Ben var en nokså rampete vallak som i løpet av det neste året kastet meg av omtrent daglig. Han var sta, men jeg var enda staere! Jeg kløv opp på den runde, gylne ryggen, om igjen og om igjen, mens jeg klamret meg fast til den svarte manen hans det jeg var god for – og endelig greide jeg å ri ham! Og det var da eventyret begynte …

purplegreenyellowpinklightblueVelg bakgrunn