Penny Klubben
 
 
 

MARIANNS BLOGG

HER KAN DU LESE OM HVORDAN MARIANN OG PENNYHESTEN MAYA HAR DET.

 
 
 
 
Hei!
 
Denne uka (8.-14.september) har jeg vært i stallen fire ganger. Tidlig mandagsmorgen kom hovslageren Morten for å skoMaya, siden jeg var på skola holdt Stine henne. Så nå har hun nye sko med brodder. Onsdag red jeg dressur på banen. Hun var sint da jeg satt meg på og trampet hardt med bena og sparket ut en bakfot, så jeg måtte være litt streng. Etter en stund gikk hun rolig og travet runde på runde uten tull, kjempekoslig! Det var halvmørkt,stille og godt.
Da jeg var ferdig leide jeg henne opp på jorde for hun står ute om natta. Og på fredag red jeg dressur.
 
 
 
 
 
Nå har Maya fått seg en ny bestevenn, en islandshest som heter Idun. Så hver gang Idun er borte fra jordet står Maya og vrinsker og småløper litt rundt, hun vil også være med!
Lørdag jobbet jeg litt bomarbeid og hoppet hinder etterhverandre, noe som Maya klarte fint! Etter en liten pause løshoppet jeg og venninna mi Mia Maya. Dette var artig, syntes Maya, full fres og løp mot meg da hun hadde tatt hindret og var klar for en runde til. Hun hoppet enkelthinder på 90 cm og kombinasjon på 80 og 90 cm. Maya satset bra og fløy over hindrene.
Søndag tok jeg & Maya og Anneli & Piltur en klatretur i skogen. Sola varmet godt og hestene ruslet rolig oppover og nedover. På kvelden flyttet jeg og Miastrømtråden på jordet til hoppene,så de fikk litt mere mat. Alle hoppene kom i hundre og var klar for kveldsmat, så når jeg dro gomla de gress i kveldssola.
 
Klem Maya og Mariann 
 
Hei, folkens! Håper dere har hatt en kjempefin sommer. Det har jeg. Her skal dere få lese om da Maya og jeg var på rideleir:
 
Like etter jul bestemte jeg og Tilia at vi skulle dra på rideleir med hestene våre, Maya og Michelina. Etter mye leting på dataen fant vi et fint sted i Brumunddalen, Hedemarken Hestesenter. Noen dager før rideleiren kom Michelina til Tynset der Maya bor, slik at de skulle bli kjent før kjøreturen.
 
Endelig var dagen kommet for å dra, alt var fullstappa i bilen og hestene stod blanke og rene med ben og halebeskytter på. Kjøreturen dit varte i ca 3 og en halv time. Været var veldig skiftende, fra sol til pøsende regn. Da vi nesten var framme ble veien plutselig veldig rar, det vart brattere og brattere, og flere humper og svinger. Vi trodde vi var helt på villspor, med det viste seg å være riktig vei. Framme på rideleiren ble vi tatt imot av noen stalljenter. Vi ble vist rundt i stallen. Det var en stor stall med to avdelinger, privat og rideskolestall. Maya og Michelina fikk en stor boks hver i privatstallen.
 
Da alle deltakerne hadde kommet samlet Reidun (ridelæreren) oss inne i kafeteriaen i ridehallen. Der ble all informasjon gitt, om stedet, hestene, dagsprogrammet og utdeling av hester og rom. Etter info gikk vi en runde for å bli kjent. Alle fikk bo på et hybelhus med mange rom, og jeg fikk bo på rom med Tilia. Hver dag hadde vi en sprang- og en dressurtime. Vi vart delt inn tre ridegrupper med 4-5 elever på gruppa. I dressur jobbet vi mye med å bøye hesten, ri på volter, sjenkelvikninger, galoppfatninger og rette rideveier. Alt foregikk rolig og stille i hallen, Maya var avslappet og jobbet kjempebra hver time! Sprang var artig, vi begynte med bommer og jobbet oss videre til tre hindre etter hverandre og bane på 60 cm. Maya og jeg fikk lært oss masse nytt i sprang, sits, tempo, rideveier og alt som skal til for å ri en god hinderbane.
 
Om dagen, når vi ikke red, hadde vi stallarbeid å gjøre, måke møkk,flise, vanne, passe på at hesten får være ute minst 2 timer. Kveldsaktiviteter var det også, voltige, tømmerkjøring, kjøring med vogn, natursti, gymkhana og løshopping. Alle som hadde med egne hester, fikk prøve det på hestene sine. Maya synes det var gøy og var ivrig, Hun hoppa mellom 80-90 cm, men kunne nok ha klart høyere. Onsdag fikk de som hadde med egne hester en privattime i dressur, noe som alle satte stor pris på! Og torsdag red vi en times tur i stedet for sprang, Det var en fin tur med masse sol.
Vi fikk 4 måltider om dagen, og om kvelden fikk vi muligheter til å dra ned til kiosken.
Den ene kvelden kjøpte alle godteri og leide en film – Haisommer. Må si at vi var en kul og morsom gjeng.
 
Siste dagen var avsatt til konkurranser og rideknapprøver. Jeg tok rideknappen IV og red LD- dressurprogram på Maya. Det gikk kjempebra med mye øving og pugging. Vi hadde sprang og pyntekonkurranse som foreldrene var med og så på. Da alt var ferdig ble alle samlet i kafteteriaen. Der ble det utdeling av premier og diplomer av rideknapprøver. Og Maya fikk
premie for å være den mest spesielle hesten på leiren. Og skulle jeg noen gang selge Maya så
sa Reidun at hun ville ha Maya, for en sånn hest med  så stort potensiale og som gjorde akurat det den skulle, ville hun gjerne ha!! Hun synes jeg var riktig heldig som hadde en sånn hest som Maya! :-)
Etter å ha sagt farvel til nye venner, hester og dyr var dessverre uka over. Jeg anbefaler alle å dra dit, for det var en veldig lærerik uke. Så til slutt vil jeg hilse til alle jentene og hestene som var der.
Klem Maya og Mariann
……….................................................................................................................................
Uke 25
Denne uka red jeg Maya på tur mandag og tirsdag, og på banen torsdag.
Dette var den siste uka før sommerferien, så skoleuka har vært annerledes. Onsdag og torsdag vasket vi to kommunale setrer i Lonåsen. Da jobben var gjort, grillet vi i idylliske omgivelser og fisket i ei tjønn i nærheten. Der fikk jeg årets første fisk! Fredag, siste skoledag, spiste vi godteri, spillte Sing Star og så på film. Og så fikk vi utdelt karakterkort, så klart. Alle i klassa stod i ring rundt lærerne (Jostein og Tosse) og måtte gå fram en og en og motta kortet.
Alle jentene måtte gi lærerene en sommerklem - det var flaut! Søndag red jeg sprang på banen, Maya hoppet 60 cm, og var veldig flink. Nå står en hel sommer foran oss, tenk at det er et år siden jeg begynte å forberede søknaden om å bli Mayas nye eier! Og nå er hun min! En riktig god sommer med mange hestlige opplevelser ønskes alle i P.K av Maya og Mariann.
 
 ……….................................................................................................................................
  
Uke 24 9-15. juni
Mandag:
I dag har vi fått igjen karakterer på norsk og engelsktentamen. Det gikk bra. Om kvelden var jeg i stallen. Jeg red  ca 40 min på bana. Maya var ivrig og jobbet bra.:) Når vi travet slo hun plutselig over i gallopp og begynte og hoppe/bykse og sprette et par steg, så travet hun vidre som ingenting hadde skjedd.
 
Tirsdag:
I naturfagtimen i dag lagde vi rakett. Raketten på gruppa vår satte nesten rekor.... Resten av kvelden var jeg hjemme.
 
Onsdag:
På kvelden i dag dro jeg til stallen. Da jeg skulle hente Maya løp hun litt og tullet. Først red jeg litt sammen med Stine på bana, så dro hun ut på tur. Jeg satte opp et hinder og prøvde et hopp på ca 40 cm. Egentlig hoppet hun 50 cm fordi hinderet var et krysshinder satt opp av to lekablokker, så i stedet for å bare ta hindre tok hun og hoppet over lekablokka og hindre. Hun var kjempeflink.=)
 
Torsdag:
Nesten hele dagen i dag på skola har vært filmdag.  Først så vi en film i samfunnsfag og matte, så i musikken så vi en og i fransken. Det var eneste i gymmen vi ikke så film. På kvelden red jeg en times tur sammen med Mia. Det gikk kjempebra, koslig å ri på Maya=)
 
Fredag:
Etter skola dro jeg og Mia på butikken for å kjøpe mat og godteri for helga. Vi skulle være hjemme alene og passe stallen. Når kvelden kom tok vi inn hestene og lagde oss pizza.
 
Lørdag.
Vi stod opp klokka 7.00 for å slippe ut hestene. Hoppene travet rett ut og spiste og tisset hele gjengen på rekke og rad. Vi hadde også tatt inn to vallakker natta før som hadde sommereksem, vi smurte dem  og red de barbak opp til jordet der de hørte hjemme. Jeg og Mia spiste frokost og så på Lost (en serie på tv.) Midt på dagen red vi en tur på Geysir og Venting og senere tok jeg Maya en tur i paddocken. Vi drev med noe lignende horsemanship/få hesten til å stole på deg. Maya gjorde det kjempebra, hun fulgte etter meg i slakke og skarpe svinger og i trav. Det var morsomt å jobbe slik med henne.:) I kveld var det så fint vær at hestene ble ikke tatt inn før klokka var 23.00. De koste seg veldig ute ...
 
Søndag:
Vi stod opp tidlig i dag også og slapp ut hestene. etter det måkte vi stallen. Så så vi på Lost. Når klokka nærmet seg 12.00 måtte vi pakke sammen overnattingsutstyret og rydde huset. På dagen red vi på tur sammen med en stalljente på Geysir, Venting og Piltur. Etter den turen red jeg på Maya, Mia på Stormur og Anneli på Birk. Det var en kjempefin tur og Maya var kjempeflink... Glad i henne!!  Da turen var ferdig sprayet vi hestene med fluespray og slapp de ut.
………………………………………………………………………………………………………………………………………
 
 
 
 
2.-8. juni
 
Mandag:
I dag har jeg vært stallen. Været var kjempe fint, sola skinte og himmelen var blå. Jeg red sammen med en stalljente på tur. Det gikk kjempebra, vi travet og gallopperte og red en liten runde i skogen. På vei hjem fra turen kom det en traktor med steinplukker bak, det bråkte veldig og selvfølgelig kjørte steinplukkeren seg fast nesten ved siden av oss, så Maya og den andre hesten skvatt skikkelig, men det gikk bra.
 
Tirsdag:
På skola i dag har vi øvd til tentamen i engelsk, og planlagt ting til telttur. Da kvelden kom dro jeg i bursdag til onkelen min.
 
Onsdag:
Alle på 8.trinn har hatt engelsktentamen, jeg tror deet gikk ganske bra:) Endelig ferdig med tentamen!! Om kvelden måtte jeg passe brødrene mine for mamma og pappa jobbet.
 
Torsdag:
Nå er det teltur på skola, alle i klassa dro til Ripan for å se på spor fra istiden. Veien til Svarttjønna (stedet vi skulle overnatte). var  ganske humpete. På Svarttjønna badet vi, grillet og spiste masse godteri. Om kvelden kom det ganske mange folk fra 10.klasse, for de var ferdig med eksamen. Vi var opp til klokka var to, eller gikk fra telt til telt og la oss klokka to.
 
Fredag:
Vi i teltet mitt stod opp klokka 8 og spiste frokost. Etter det pakket vi sammen teltet og syklet hjem. Om kvelden dro jeg til stallen for å ri Maya. Jeg red på bana, Maya hadde rakett i rumpa, hun gikk fort og var veldig ivrig. Hun tok sjenkelvikninger strålende og begynte å komme ned på tøylen etter hvert:)
 
Lørdag:
Først på dagen i dag dro jeg til Svarttjønna sammen med Mia. Vi badet og spilte vollyball. Været var helt greit til vi begynte å sykle hjem til meg, da regnet det. Om kvelden ble det fint vær og jeg & Mia syklet til stallen. Vi red en lang tur i skogen på ca  1time og 30 min.  Det var koselig å ri, fuglene kvitret og hovtramp lød på stien i skogen. Da vi kom ned på veien igjen hoppet jeg av, Maya var sliten og svett og hesten Mia red gikk så fort og var stressa så hun gikk i forveien. Siri og hesten hennes nådde oss igjen og gikk sammen med oss resten av veien. Vi var tilbake i stallen klokka 22.00, hestene stod inne og fikk kraftfor og høy.Så måtte jeg dra hjem, Mia fulgte med en del av veien, egentlig skulle det bare bli bort en bakke, men det vart mye lenger for vi hadde så mye å snakke om.
 
Søndag:
I dag har jeg vært hjemme og slappet av. Det har vært en travel uke.
 
 
 
UKE 20 26. mai – 1. juni
 
Mandag:
Etter skola i dag snekret jeg og pappa hinder ute. Jeg red ikke i dag, for måtte øve til norsktentamen som er i morgen.
 
Tirsdag:
På skola hadde vi norsktentamen, jeg tror det gikk veldig bra. Skrev en stil på ca 3 sider. Når kvelden kom red jeg Maya på bana. Hun var veldig ivrig, for hun er i brunst. I stallen etter jeg hadde ridd stod Maya og vrinsket og vrinsket
 
Onsdag:
I kveld dro jeg til stallen. Da jeg skulle hente Maya på jordet løp hun vekk, og da jeg nesten fikk tak i henne løp hun videre. Staselig og litt ertete, men fikk tak i henne til slutt. Jeg red ut på tur med Camilla  og Siri. Det var fint vær, nesten litt for varmt. Vi red en liten klatretur opp i skogen. På vei hjem så Maya en traktor med møkkaspreder,  hun var litt nysgjerrig på hva det var, men samtidig var det litt skummelt.
 
Torsdag:
I gymmen i dag var vi på Nytrømoen (et sted vi har fotballbane, vollyballnett, o.s.v)
Det var kokvarmt, sola skinte som bare det. På kvelden måtte jeg leie på ridekurs.
Etter det skulle jeg ri, men da kom Stine (ridelæreren) og sa at Maya hadde ligget  i nesten hele dag og var veldig slapp. Så hun målte temperaturen hennes og hun hadde 39 i feber. Stakkar ... Så jeg kunne ikke ri henne.
 
Fredag:
I dag har vi hadd mattetentamen, det gikk greit, men det var mange vansklige oppgaver. Etter skola møtte jeg en venninne og var litt på byen, men rett etter det dro jeg i stallen. Jeg hentet Maya på jordet, hun ruslet sakte inn. Stine fortalte at Maya var bedre, men at hun forsatt var slapp.
 
Lørdag:
Etter jeg hadde stått opp dro jeg og mamma for å sjekke Maya. Hun hadde enda litt feber, rundt 38,4 grader. Jeg børstet henne og ga henne mange koser. Ellers på kvelden var jeg hjemme med brødrene mine og så på tv, hoppa på trampolina og koste med kaniner.
 
Søndag:
I dag tidlig dro dro jeg og brødrene mine til mormora mi for mamma var på jobb og pappa hadde vært på nattvakt. Vi var mye ute. Til middag hadde vi taco, nam nam.
På ettermiddagen dro jeg, mamma og Håvard til stallen. Da jeg hentet Maya fra jordet virket hun mye kvikkere. Vi målte temperaturen hennes og den var 37 grader, så nå har hun ikke feber lenger. Jeg og Håvard børstet Maya grundig. Jeg ville ikke ri for at hun skal komme seg helt og bli frisk, men i morgen tar jeg meg en  liten tur.
 
 
UKE 21,  19.-25. mai
 
Mandag:
I dag har jeg vært hjemme og gjort lekser.
 
Tirsdag:
Da jeg stod opp i dag regnet det. På skolen byttet vi plasser,  jippi jeg fikk sitte med mine venninner. Jeg dro til stallen om kvelden for å ri, men dessverre, da jeg var klar til å sale på begynte det selvfølgelig å pøsregne. Vi forte hestene og tok de inn tidlig.
 
Onsdag:
Kjedelig dag i dag også, bare regnet så fikk ikke ridd =(
 
Torsdag:
I dag måtte jeg leie på ridekurs. Det øste og pøste ned med regn. Vi ble gjennombløte. Vi leide noen nybegynnere. Etter kurset tok vi inn de bløte hoppene
som stod ute og kjedet seg i det gufne været.
 
Fredag:
I kveld har jeg og pappa snekret hinder, så jeg kan begynne å trene litt sprang. Vi måtte stå inne i garasjen for det regnet fremdeles.
 
Lørdag:
I dag tidlig dro jeg til stallen. Først børstet jeg Geysir, for skulle ri han med hestejentene på stallen. Været var fint, og det var fint i skogen. Da vi red ut, løp Maya elegant og staselig ved siden av på jordet. Etter turen gikk jeg ut på jordet for å hente henne, da løp hun rundt og fikk med de andre, løp og løp, opp og ned jordet, og
hadde det såå artig. Fikk tak i henne til slutt. Inne i stallen stod hun og vrinsket og vrinsket, Maya har blitt veldig brunstig. På bana red jeg sammen med Stine(ridelæreren min). Maya skulle ikke stå stille med en gang når jeg skulle oppå. Hun var veldig ivrig og drev og småhoppet litt. Først stod Maya og gresset rundt ridebana, så ble alle hoppene flyttet til et annet jorde med mere mat. Sola skinte og hun stod å spiste, det var så koselig å se på. Jeg dro hjem en tur for å pakke klær for jeg  skulle ligge hos Mia. Om kvelden hoppet vi på trampolina, spiste masse godteri og så på tv. Da vi tok innn hoppene travet Maya nydelig og viste seg fram.
 
Søndag:
Vi våknet tidlig på morgenen. Lagde oss frokost og gikk ned i kjellerstua for å se på
en skrekkfilm sammen med Siri(storesøstra til Mia). Det var  skummelt vi skvatt mange ganger, og da vi trodde filmen var slutt begynte det på igjen med ekle og spennende scener. Da filmen var ferdig måkte vi stallen og hjalp Stine med å vaske dekken og utstyrsbutikken. Etter som tiden gikk dro Mia med familien i bursdag.
Så da tok jeg og Camilla oss en tur. Maya var veldig grei, vi travet en lang strekke og red litt opp i skogen. På vei hjem skrittet vi med lange tøyler og koste oss i det fine været. Da vi kom fram igjen pusset jeg utstyr mens jeg ventet på å bli hentet.
Stor klem Maya og Mariann
……………………………………………………………………………………………………………………………………………
 
Uke 19, 5. – 11. mai
 
Mandag:
I dag har det vel ikke skjedd så mye på skola, vi fikk en god nyhet og en dårlig.
Den dårlige først; vi fikk matte hjemmeinnlevering, og den gode var at vi skal
på overnattingstur, bade, grille, osv. Det blir gøy!  På kvelden ble en hest
syk på stallen.
 
Tirsdag:
Huff huff, idag ble den syke hesten på stallen på avlivet. Etter jeg hadde leid på ridekurs red jeg med Mia på Bana. Maya jobbet bra og var flink. Vi byttet hest en gang, og på slutten skrittet vi av på veien.
 
Onsdag:
På ettermiddagen leide jeg på ridekurs. Etter det red vi på tur. Jeg på Geysir og Mildrid på Maya og Mia og Venting. Mildrid red Maya for hun hadde arbeidsuke der og hadde så lyst til å ri Pennyhesten. Det gikk bra på tur, og vi hadde fint vær.
 
Torsdag:
På skola i dag hadde vi fransk muntlig/framføring av en tekst. På kvelden red jeg  tur på Maya, sammen med Mildrid. Maya var flink og rolig.
 
Fredag:
Har vært hjemme.
 
Lørdag:
I dag dro jeg på overnattingsbursdag. Vi spiste taco og masse godteri.
Da det ble mørkt fortalte vi spøkelseshistorier og hadde «morderen i mørket».
Det var veldig skummelt. Vi skrek mange ganger når noen fortalte historiene.
Og vi sovnet ikke før halv fire …
 
Søndag:
I dag var jeg på hytta til henne som hadde bursdag og da jeg kom hjem grillet vi.
Vrinsk fra Mariann og Maya
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Uke 18 28. april – 4. mai
Mandag:
I dag har jeg vært på skola. Det er veldig mye å gjøre på lekseplana til tider, har snart tentamen. Hvis jeg ikke tar helt feil har vi det den første 20 mai. Huff Huff.... På ettermiddagen har jeg vært hjemme og gjort lekser.
 
Tirsdag:
I naturfagstimen i dag så vi på film, den var veldig "festlig". Det var om kroppen og celler.. Så hadde vi framføring i KRL. Etter skola var jeg på flexi, så måtte spise ganske så fort da jeg kom hjem, må leie på ridekurs. Det er en kjedelig tid nå, det er bløtt over alt. Spesielt utenfor stalldøra til vallakene.  Kliss klass kliss klass.
På kurs i dag fikk jeg kjørt med veldig, ingen av de andre leierne var der så da må man trå til litt ekstra.
 
Onsdag:
Har leid på kurs i dag også. Det var litt morsomt først leier du små knøtter
så kommer det voksne å skal ri. Uvant å se. Jeg red Maya i dag. Hun har fått av seg alt av vinterplesen,så nå er hun så blank og søt. Maya er ganske så renslig av seg, bra det for da blir det enkelt å børste. På bana i dag gikk hun bra, trava og gallopperte en god del.
 
Torsdag:
Endelig en fridag! Første mai.  I dag ble Maya skodd. Hun var veldig flink. Hovslageren skor bra og gjør en god jobb. På slutten var det vel litt kjedlig sa Maya, men, men sko må vi ha.
 
Fredag:
I dag har jeg vært til Sverige. Rart, men har ikke vært i utlandet, så det var vel på tide. Familien min/vi kjøpte litt mat og var på kafe. Ganske så lite var det der, men koslig. På vei hjem dro vi innom ridehallen på Røros, skulle vise foreldrene mine den.
Den er stor og fin, skulle ønske vi hadde det på Tynset også.
 
Lørdag:
I dag har jeg vært i stallen og ridd. Red sammen med Siri & Lobbi. Vi red nesten bare på volter, jeg tok mye sjenkelvikninger og åttetall. Hun begynte å komme ned på tøylen og gikk bra=) Glad i Maya min!!!
 
Søndag:
 Jeg mamma,pappa og lillebroren min dro til bestefaren min i Rendalen. Han hadde noen materialer til hinder. Jeg og pappa skal lage noen hindre, så jeg får ridd litt sprang før rideleir. Så gleder jeg meg veldig til rideleir, det bir artig=) Jeg og venninna mi skal til Hedemarken Hestesenter  i uke 27 med  hestene våre. Det blir gøy og morsomt å treffe andre hestegale jenter.
 Stor klem fra Maya og Mariann
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
 
 
 
UKE 16 14.-20 april
 
Mandag:
I dag har jeg vært hjemme ...
 
Tirsdag:
På skola i dag hadde vi norsk framføring. Huff,huff – ikke artig. I ettermiddag har jeg leid på ridekurs, og vært med Linn Hege på Lian for å se på hennes nye hest. Den var veldig fin. På Lian var det mange hester, rundt 100 islandshester.
 
Onsdag:
Etter skola i dag leide jeg på ridekurs, da det var ferdig red jeg på Maya. Hun var veldig fin ... Vi jobba mye på volter i skritt, trav og galopp. Hun begynner å komme ned med hodet, som er veldig bra. =)
 
Torsdag:
Nam,Nam – i dag spiste vi pizza på skola og i gymmen hadde vi fotball. Kjempeartig i det fine været. Jeg har leid på kurs og ridd selv. Første red jeg litt med Mia & Venting, og da jeg skrittet av red jeg barbak. Det var veldig rart, kjentes ut som en annen hest i bevegelsen.
 
Fredag:
I kveld har jeg vært hjemme og passet på mine brødre ....
 
Lørdag:
Deilig å sove lenge … På formiddagen dro jeg til stallen. Da prøvde jeg noe nytt på Maya, longering. Maya var flink hun, men hadde litt problemer med å stoppe i begynnelsen.
 
Søndag:
I dag dro jeg litt tidlig til stallen. Måtte for å måke stallen for eierne var bortreist. Etter hvert kom Linn Hege for å hjelpe med med Maya. Hun er litt tøysete på tur. Linn Hege red Maya og jeg red Geysir. Linn Hege viste meg litt hvordan jeg skal ri henne. Maya er ganske hard i munnen og har ganske så mye vilje på tur ... Det gikk bra og vi fikk løpt en del så hestene var svette.
Klem Maya & Mariann
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
 
 
UKE 15, 7.-13. april
 
Mandag:
I dag er det leksedag så jeg har bare vært hjemme og gjort lekser  ....
 
Tirsdag:
I kveld har jeg vært i stallen og leid på ridekurs. Mens vi leide løp Maya på jordet ved siden av og lekte. Da kurset var ferdig bygde jeg og  Mia en "stall" til noen lekehester som vi samler på..
 
Onsdag:
Da jeg kom til stallen i dag var ridekurset avlyst pga. at ridelæreren var syk. Så jeg ble med Mia og Stine på en ridetur med Geysir. Været var fint; men da vi kom hjem begynte det å snø noe helt forferdelig. Vi så nesten ingenting, så vi tok inn hestene tidlig.
 
Torsdag:
I dag på skola så vi på "Mr. Bean på ferie", spiste franske vafler, is og eplekake i fransken. Veldig artig! På ettermiddagen var jeg i stallen å red på Maya. Hun var veldig grei, men litt framtung i trav. Da vi var ferdig fikk hun eple som hun slafset i seg. Hun synes det var kjempegodt.
 
Fredag:
I dag fikk vi tilbake matteprøve og jeg fikk min første 6`er:) På kvelden red jeg på bana, og så hadde  jeg med meg en venninne som også prøvde Maya. Hun synes Maya var kjemgpekul! Da vi var ferdig vasket vi Maya. Tror hun synes det var godt, for hun stod så avslappet. Jeg fikk av masse støv, sand og litt tiss. Vi slapp henne ut med et ulldekken. Selvfølgelig la hun seg rett ned i gjørma. Jeg og Ingrid (min venninne) delte ut høy og kraftfor. Dere skulle ha sett Maya når vi skulle ta henne inn. Hun løp som en tulling, sparket bakut, hoppet og spratt sammen med Gigja (en islandshest).  De hadde det skikkelig artig. Jeg leide de inn sammen, Maya småtravet og Gigja hoppet og spratt ved siden av.
 
Lørdag:
I dag har jeg prøvd å ri sprang på Maya for første gang. Morsom å ri sprang på. Hun er veldi ivrig, så det gikk litt fort i svingene. Vi hoppet ikke høyt, ca 30 cm. Etterpå red jeg litt dressur. Hun var veldig arbeidsvillig! Kom ned på tølen og traven så bra!! Var skikkelig stolt av henne da vi var ferdig å ri.
 
Søndag:
I dag har jeg vært hestepasser for hesten til Tilia (en venninne). Hun skulle være med på sprangstevne på Røros. Det var tre klasser 40, 60 og 80 cm. Hun deltok på sin halvblodshest i 60 og 80 cm. Det var mange fine hester der i alle størrelser. Været var surt og kaldt. Dumt! Det foregikk i en stor ridehall med en hinderløype på 8-9 hinder. Kjempeartig å være der. Neste stevne skal jeg også delta med Maya i 40 cm og kanskje 60 cm. Vart ingen førsteplass på henne, men hun var flink! Da jeg kom hjem (til stallen) red jeg litt sprang. Maya er av den dominante typen, så du må være bestemt når du rir henne. Hun finner fort ut hvem som er sjefen. Maya hoppet bra og det gikk veldig fort, for hun blir kjempeivrig. Det siste hindret  gikk det utrolig fort i svingen, hun slo bakut og ristet på hodet. Ikke så veldig festlig, men flink til hoppe, det er hun.=)
 
–----------------------------------
Uke 14
Mandag:
I dag har jeg vært hjemme å øvd til prøve, har nemlig samfunnsfag prøve på onsdag …Kjedelig … men sånn er det på skola.
 
Tirsdag:
Vi har hatt en grei dag på skola og i naturfagen har vi om teknologi og design, så vi bygger lego (lager robot) og programmerer. Det er veldig artig. Etter skola dro jeg til stallen for å leie på ridekurs. Bana begynner å bli ganske sølete, for snøen smelter. Da ridekurset var ferdig red jeg litt på bana og på tur. Maya var litt fremtung i trav på bana, men fikk henne på tøyle til slutt. På tur gikk hun litt sakte, men hun var veldig flink, for hun er ikke vant til å gå på tur alene. Så jeg rir litt å litt lenger for hver gang.
 
Onsdag:
Huff huff i dag har vi hatt samf. prøve. Gikk vel ganske greit.. Så har jeg leid på ridekurs i to timer. Bana er så klissete, så på det andre kurset måtte vi leie på tur.
Når ridekurset var ferdig red jeg og Mia en tur på Venting og Geysir. Jeg red Geysir min gamle forhest, det er artig å ri han igjen.
 
Torsdag:
I dag har jeg øvd til matteprøve. En kjedlig dag ....
 
Fredag:
I dag ble venninna mi Mia med meg hjem fra skola. Først var vi på Cubus og kjøpte oss tunika for vi skulle på bursdag til noen på Alvdal. Vi fikk liten tid for toget gikk klokka 17.00. Så vi fikkk bare så vidt spist og pynta oss litt.=) På toget kom vi sminka og i høyhælte sko veldig flaut for vi møtte noen gutter i klassa mi. Vi hadde en kul kveld spiste taco, kaker og sang Singstar. Jeg og noen til lå over, trur vi ikke sovnet før ett eller to på natta.
 
Lørdag:
Vi våknet rundt 11.00 ... Fora hestene til henne jeg lå over hos, og slapp dem ut. På ettermiddagen dro jeg hjem og spiste middag. Etterpå dro jeg i stallen for å ri.
Først litt på bana så på tur. På tur var Maya litt vimsete. Hun ville bare snu, trippet litt rundt og var liksom redd alt, noe hun ikke er til vanlig.
 
Søndag:
Deilig å sove lenge. … Ettter frokost dro jeg til stallen. Først red jeg på tur med Geysir og Siri & Baron, Camilla & Raudur og Kathrine & Snøfaksi. Da vi hadde ridd en stund delte vi oss så jeg red alene. På hjemveien tøltet jeg, skikkelig artig trur ikke han har gått så fint på tur før! Da vi var tilbake kom Linn Hege (ridelærer) og sa at hun kunne hjelpe meg med Maya på tur. Hun red på Vør, jeg på Maya og Camilla på Yrija. Jeg fikk mange tips og råd. Hun viste og forklarte hva jeg skulle gjøre i ulike situasjoner. Maya travet fint ved siden og når vi skulle galoppere, krummet hun ryggen noen steg, det kjentes ut som hun neste bukket, men det var bare noen små hopp/bykks.
På hjemveien da vi skulle trave, gikk det fint litt, men plutselig tok hun i vei og løp fort, fikk heldigvis stoppet. Ellers hadde vi en fin tur, og Linn Hege sa at hun kunne ri Maya på tur en gang, så kunne jeg ri en annen, for da kan jeg se hvordan hun rir Maya.
 
Klem Mariann og Maya=)
 ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
 
I påskeferien var jeg hos mormora mi her på Tynset mens resten av familien var på hytta vår i Rendalen. Det var rundt 20 minus hele tiden så jeg fikk ikke ridd, så Maya fikk også påskeferie:o) Jeg og mormora mi var på byen en tur og kjøpte litt klær på salg og besøkte mine oldeforeldere.
 
UKE 13, 24.-30 mars
Mandag:
I dag har jeg vært hjemme og gjort lekser.
 
Tirsdag:
I dag har jeg leid på ridekurs en time og ridd på Maya.  Jeg red sammen med Siri og Gola, men ikke så lenge for de dro på tur. Maya jobbet kjempebra!! Hun kom ned på tøylen og tok sjenkelvikninger,frempartsvendinger og gallopp strålende.
 
Onsdag:
Det har vært en helt grei dag på skolen. Etter skola leide jeg to timer på ridekurs.  Det var veldig kaldt ute så fingrene mine var lyse blå. Når ridekurset var ferdig red jeg litt på banen. Maya var fin og arbeidsvillig. Så skrittet vi av bortover veien.
 
Torsdag:
På skola i dag har vi sett på film "Hair". Så hadde vi fremføring i fransken, det var litt skummelt,  men det gikk bra:) Så fikk vi pizza til lunsj.
 
Fredag:
I kveld har jeg hatt overnattingsbesøk av Mia(en venninne) Vi spiste masse
godteri,drakk brus og så på tv.Så sang vi litt singstar.
 
Lørdag:
Da vi stod opp og så ut av vinduet snødde det vannrett, været var grusomt. Så vi var inne nesten hele dagen og lekte med små hestefigurer. På kvelden ga været seg og jeg og resten av familien min tok en aketur.
 
Søndag:
I dag har jeg ridd. Maya var litt fremtung i trav i dag, men jeg fikk henne samlet
igjen. Vi red galopp og mye på volter. Da vi var ferdig å ri vasket jeg et sår Maya hadde og bakbeina hennes. De var fulle av tiss, for hun legger seg noen ganger i det. Tror hun synes det var godt for hun stod nesten og sov. Etter det fikk hun litt mat og jeg slapp henne ut igjen.
 
UKE 11, 10-16- mars
 
Mandag:
I dag har det vært en helt vanlig dag på skola. Matte,engelsk,norsk og samfunnsfag.
På kvelden gjorde jeg lekser og så på Farmen.
 
Tirsdag:
I dag har jeg vært hos tannlegen. Jeg tok bilde og fikk beskjed at jeg kanskje
skulle ha tannregulering. Huff huff gruer meg. Etter skola tok jeg bussen til stallen for å hjelpe til på ridekurs. Det var sur vind og kaldt ute. Orket ikke å ri i dag fordi jeg er forkjølet og blir fort sliten. På kvelden så jeg på Frusterte fruer. Det er skikkelig spennende.
 
Onsdag:
I dag har jeg leid på kurs. Det var veldig sørpete på banen så det var lett å skli
i svingene. Etter kurset ridde jeg på bana. Maya synes det var litt spennende å løpe i sørpa og litt vann. Hun jobbet bra og var sliten når vi var ferdige. Jeg har fått mange fine brev fra dem som vil være brevvenn med meg. Alle høres koselige ut, men er ikke sikker på om jeg greier og svare alle.
 
Torsdagskvelden: var jeg på jubileumsforestillingen "Tørst" i Tynset kulturhus.
Det var mange fra klassa mi som var med. Jeg synes det var artig å se på de fra klassa danse, men jeg syns forestillinga var litt spesiell. ...... Har dere forresten hørt om eselet som skrek så fælt at det ble hest?
 
På fredag
hadde vi ski- og ake dag på savalen. Været var litt skiftene. Ingen skader skjedde før 20 min før vi skulle dra, da var det en som var litt uheldig å brakk nesa. Det gikk bra med han.
 
Palmehelga
I helga har jeg og mamma hatt ansvaret for alle hestene på stallen. Broren min på 10 har også hjulpet til. Jeg red både lørdag og søndag. Brødrene mine har også fått ridd Maya, de synes det var kjempeartig! Lørdag satte Fakur fast foten sin i nettinggjerdet, så vi måtte klippe han løs med tang.
 
–––––––––––––––––––
UKE 10/3-9. mars
 
Mandag:
Denne uken på skolen har lærerne våres vært på kurs, så vi har hatt vikarer.
Det er litt artig, fordi da kan vi si ting som vi egentlig ikke for lov til å gjøre til vanlig i timene. Så vi kan prøve oss litt, men det blir alltid oppdaget. Hi hi. Ellers har jeg gjort lekser og sett på farmen.
 
Tirsdag:
I dag har vi hatt en helt vanlig skoledag. Etter skola tok jeg bussen til stallen,
for å hjelpe til på ridekurs. Det var litt kaldt ute, for det blåste en god del.
Jeg orket ikke å ri i dag pga været. Så jeg dro hjem og så på Frusterte fruer og Medium.
 
Onsdag:
Det har vært en kjedlig dag på skola. Det skjedde ikke noe spesielt.
Etter skola dro jeg til stallen for å hjelpe til på ridekurs. De varte i to timer. Litt morsomt å se på unger ri, se hvor mye de lærer og får til. Da kurset var ferdig tok jeg og Maya en tur på banen, hvor vi øvde på sjenkelvikninger, frempartsvendinger, trav og ri på volter. Da vi var ferdige å ri tok jeg ned høy og delte ut kraftfor.
 
Torsdag:
I dag har det vært litt artig på skola. Vi har hatt musikk,fransk og gym som jeg synes er gøy. I fransken skulle vi skrive om et dyr og jeg valgte selfølgelig å skrive om Maya. Det var litt vanskelig, men jeg fikk det til. Etter skola har jeg vært hjemme og slappet av.
 
Fredag:
Det har vært en grei dag på skola. Litt utpå ettermiddagen dro jeg til Mia (datteren til ridelæreren). For jeg skulle overnatte. Vi begynte med å ri litt, Mia red på tur og jeg på banen. Jeg ridde med Siri & Gola. Maya var fin og arbeidsvillig. Om kvelden spiste jeg og Mia pizza, potetgull, popkorn og icetea, pratet og hadde det gøy.  :o)
 
Lørdag:
I dag stod vi opp tidlig og slapp ut hestene. Etter det gikk vi inn igjen å spiste frokost og så på tv. Ellers på dagen lagde vi snøhule og lekte litt i snøen. Så måtte jeg hjem for pappaen min hadde bursdag. Så jeg fikk spist masse kaker og kost meg.
 
Søndag:
Endelig fikk jeg sove lenge. ZZZ.... Så dro jeg til stallen for å ri.
Jeg red på banen med Anneli & Piltur. Maya var kjempe grei å ri. Skrittet, travet og gallopperte så fint. På kvelden besøkte jeg mormora mi og var hjemme.
 
Klem Mariann og Maya
 
………………………………………………………………………………………………………………………………............
 
UKE 9, 25.02.-02.03.
 
 
Mandag
I dag har skoletimene gått veldig fort. I siste timen hadde vi rugby ute i snøen. Det var veldig
artig, og når du fikk ballen kom alle sammen hoppendes oppå deg, så snøen føyk til alle kanter.Så den som er med på leken på må tåle steken. På ettermiddagen kom  hovslageren for å sko Maya. Hun stod stille nesten hele tiden, men på slutten ble det litt kjedelig. Men  fine sko ble det. Så delte jeg ut kraftfor og tok ned høy for kvelden.
Da vi skulle ta inn hoppene tok vi opp grinda og hoppene løp pent på rekke inn til stallen. Ellers på kvelden spiste jeg boller og så på Farmen.
 
Tirsdag
I dag har vi hatt forsøk i naturfagen. Det er kjempegøy å forske med syrer og baser.
Så har jeg vært på byen i friminuttet og kjøpte kyllingvinger sammen med en venninne som heter Silje. I dag har jeg ikke vært i stallen. Men sett på Frusterte fruer og Medium. Det er skikkelig artig, så oppfordrer alle om å se på det:)
 
Onsdag
Det er den kjedligste dagen i uka, for vi har bare timer og ikke gym eller Elevråd.
Etter skola dro jeg til stallen. Ridekursene har begynt på igjen så det tok litt tid før
banen var ledig. Da jeg var inne og børsta Maya sa Linn Hege (ridelæreren) at
det var Pennyhesten som stod der. Så alle de små ungene stormet bort til Maya. De synes det var litt stas å få treffe henne.
 
Torsdag
I dag har hele klassa vært på skitur. Vi gikk over Grønnfjell. Vet ikke helt hvor lang turen var, men vi gikk i ca 4 timer. Det var rene påskeværet og jeg fikk litt fregner på nesa.  Huff, det lå en tannlegetime til meg i postkassa i dag. Grøss! Er det noe jeg har skrekken for, så er det tannlegen. Vet at det ikke er farlig, men … 
 
Fredag
I dag har 5 til 10 klasse vært heiagjeng på Savalen hvor det arrangeres Hovedlandsrenn på ski i helga.
Jeg så ikke så mye på jeg da, men … Jeg satt for det meste inne i varmeteltet og snakka med hestevenninna mi, Tilia fra Alvdal, som jeg heldigvis og tilfeldigvis traff ute. Hun og jeg skal på rideleir sammen i sommer med hestene våre.
I kveld klipte jeg og mamma neglene på kaninene våre. Det var et festlig virvar!
 
Lørdag
Deilig å sove lenge .... ZZZ.        
I dag har jeg vært hos frisøren og klipt opp håret mitt. Jeg fikk behagelig hodebunnsmassasje og hårkur gratis fordi salongen hadde 25 års jubileum.
Etterpå tok Mia & Yrja og jeg & Maya en tur i skogen. Hestene hadde snø oppunder magen, og baset seg frem.
 
Søndag
I dag stod jeg opp tidlig og dro i stallen.
Maya har begynt å løfte halen når jeg går forbi, hun vil at jeg skal klø henne på halefestet. Så red jeg ca 40 min. på banen, hun jobbet bra og var veldig flink.
 
 
Vinterklem fra Mariann
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
 
Mandag 21 Januar:
I dag har min ridelærer prøvd Maya på tur. Hun synes hun var fin å ri, uredd og med masse futt.
 
Lørdag 26 Januar:
I dag da jeg kom til stallen stod Maya ute og ventet på meg.
Vi red litt på banen, og øvde dressur i skritt,trav og gallopp.
 
Tirsdag 29. januar:
I kveld har jeg hatt ridetime med min ridelærer Stine.
Vi øvde på forpartsvending,gå sidelengs,gå på bittet,samlinger og å bøye nakken.
Maya kan mye, men du må be henne om å gjøre det, det kommer ikke av seg selv..
Det var kjempe morsomt og lærerikt og Maya ble veldig sliten.
 
1., 2. og 3. februar:
 I helga har jeg og mamma hatt ansvaret for gårdens 26 hester. Dagen starter med å legge ut for til hestene (hvis det ikke er gjort kvelden før) og så slippe ut og leie hestene ut på forskjellige jorder. Maya går sammen med 5 andre hopper, og er ganske høyt oppe i rang. Så må stallen måkes, litt av en jobb! Drikkekarene må fylles med vann. Hestene får rundball ute på morgenen og midt på dagen, og høy og kraftfor inne om kvelden. 8 av hestene er unghester og hopper som venter føll. De går på utegang og har fri tilgang på grovfor. Lørdag red jeg  på banen og fortsatte og øve på det ridelæreren min lærte meg. Søndag morgen var det 27 minus ute, så hestene ble ikke sluppet ut før klokka 09.00 og ble tatt inn allerede kl. 17.00. Maya stod med vinterdekken de timene hun var ute.
 
Tirsdag 5. februar:
40 minutter dressur på banen. Red sammen med venninnen min Mia (som er datteren til ridelæreren min) og hesten hennes Venting. Maya var ukonsentrert fordi vi red sammen med noen andre, og ville hele tiden gjøre det samme  som Venting.
 
Torsdag 7. februar:
Maya var flink og lydhør på banen i kveld.
 
8., 9. og 10. februar:
I helga har jeg og mamma hatt stallen igjen. Lørdags morgen da jeg vannet hestene hoppet Fakur fire ganger over gjerdet til hoppene. Senere på dagen varmet solen veldig og Maya og gjengen lå rett ut på jordet og koste seg! Etter hvilen tok Mia & Venting og jeg & Maya en tur i det fine været. I skogen vasset vi i snø til oppunder magen. Maya jobbet bra, bøyde nakken og tygde på bittet.
Mandag 11 februar:
I dag da jeg kom  for å hente maya, stod hun og sov ved grinda.
Jeg børsta og strigla godt. Så ridde Siri & Gola og jeg & Maya
på banen. Jeg ridde på volter i skritt, trav og gallopp.
Maya var litt fremtung i trav. Veldig flink i frempartsvending og bøyde hode litt
og tygde på bittet. Vi tok masse samlinger og red øket trav.
Når vi ferdige å ri tok jeg & Siri og fora til kvelds. 
 
 
Torsdag 14 februar:
I dag ridde jeg på bana. Det vart ikke så lang økt
fordi det snødde og blåste veldig. Maya var grei på bana. Maya og jeg har meldt oss på rideleir i sommer sammen med min venninne og hennes hest.
 
Fredag 15 februar:
I dag ridde jeg ca 40 min på bana.  Vi jobba mest i skritt, men også
litt trav og gallopp på volter og på sporet. Så tok jeg en hade kos fra Maya
fordi jeg skal bort litt i vinterferien og Maya skal  ha litt fri. Men neste
helg kommer det en utenbygds instruktør som skal instruere oss.
 
 
Fredag 22. februar:
 I helga har jeg & Maya vært på kurs med en utenbygds instruktør.
Først red vi på volter i skritt og trav for å vise hesten,
det var fordi at instruktøren skulle vite hva vi trengte å øve på.
Jeg øvde mye på sits i trav nedsitting.For når jeg sitter helt
riktig, får hesten en mye mykere og fin trav.Det var en artig
time og Maya jobbet bra!
 
Lørdag 23. februar: 
På kurs i dag øvde jeg videre på sits, og prøvde frempartsvendinger
rundt kjegler og sjenkelvikninger. Maya tok frempartsvendinger og
sjenkelvikninger strålende etter litt øving.
Så prøvde vi litt gallopp.
Når timen var ferdig var Maya veldig sliten så vi tok en lang skritte
av tur.
 
 
Søndag 24. februar:
I dag er det siste kursdagen. Vi øvde en del på riktig sits i gallopp som gikk fint!
Det gikk litt fort i svingene og det var litt glatt så Maya løp nesten på gjerdet en gang.
Resten av timen red vi på volter i skritt, der vi bøyde Maya og flyttet henne inn og ut av volten.
Det har vært en lærerrik helg som jeg & Maya har lært mye av!
 
 
 
 
Klem fra Maya og Mariann