Monocerus, den mystiske enhjørningen – Pennyklubbens egen film

Her kan du lese mer om denne spennende filmen, og om skuespillere m.m.

 Se smakebiter fra filmen her: www.monocerus.com

 

Filmen fikk medlemmene på DVD i 2007, men dere som er nye etter det, kan kjøpe filmen i shopen vår som dere finner bakerst i medlemsbladet. ! Den er spesielt laget for medlemmene i alle våre bokklubber rundt om i verden, og ett medlem fra hvert land som har hestebokklubb var med som statist! Filmen er både dubbet og tekstet til norsk. Det vil si at dere selv kan velge om det skal være norsk tale, eller om dere vil ha den engelske med norsk teksting.
Og ikke bare det – i tillegg til selve spillefilmen, så kan dere også se en bakomfilm. Der får dere se Norne, den staselige dølehingsten som spiller Betelgeuze. Dere får se mer om hva som skjer med selve filmingen og … om hva statistene gjorde og opplevde mens de var i Surnadal!!

 

På bildene her kan du se hovedpersonene, det vil si de fire som spiller familien Good, samt bilde av de tre ungdommene i filmen, Sarah, Eric og Chrstian, den kjekke norske gutten Sarah blir kjent med. .

 

 

 

 

 

Her er litt om handlingen i filmen:

Monecerus er latin og betyr enhjørning, og så er det også navnet på et stjernebilde.

Sarah Good er ei 14 år gammel amerikansk jente, og en dyktig sprangrytter. Derfor skjønner ingen hvorfor hun plutselig mister kontrollen over hesten på et ridestevne og slår seg stygt. Men Sarah vet hvorfor hun falt. Midt i spranget over hinderet fikk hun se at bakken åpnet seg for å sluke henne. Hvorfor?

Og ikke lenge etter får hun noen uventede nyheter. Hun har arvet et stort hus langt langt borte i et lite land ved navn Norge. Og Sarah som ikke visste at hun hadde slekt der engang! Men det hadde hun, og nå er Gudrun, oldemoren, død og har etterlatt huset sitt til Sarah.
Ikke lenge etter er Sarah, mor, far og den yngre broren Eric på vei mot dette fremmede landet. Lite vet de om eventyret som venter dem. … I løpet av noen få sommeruker griper en mystisk fortid tak i Sarah. Med en grønn enhjørningfigur i hånden kan hun «se» ting som er skjult for andre. Hun «ser» den unge kvinnen Svanhild, (Sarahs bestemor) hvor glad hun var i hester og hvordan hun en dag blir borte i fjellene, for aldri mer å bli funnet.

Sarah møter også den vakre ville hesten Betelgeuze, som fører henne til den gamle eneboeren Tor. Etter at hun falt så stygt har Sarah blitt redd for å ri, men Tor lover å hjelpe henne opp på hesteryggen igjen. Så hvorfor smeller han plutselig døren igjen når han får se enhjørningen? Kanskje svaret finnes i en farlig, nedlagt gruve. Her glitrer det i kostbare krystaller – de samme som enhjørningen er laget av. Men gruva skjuler også mørke hemmeligheter. Ligger gåten om Svanhilds død begravet her?

Sarah skjønner at veien tilbake til Tor og hesteryggen går gjennom Svanhild. Hun viser seg for Sarah i tusmørket på Fjordheim. Og når Sarah finner kjolen til Svanhild og smykket med det mystiske stjernemønsteret, aner hun en løsning og en vei tilbake til hesteryggen … og en ny tro på seg selv.

Monocerus er også en film om kjærlighet. Kristian Storhaug er den unge gutten som lengter etter Sarah. Men faren hans leter grådig etter en skjult skatt på Fjordheim. Finnes skatten? Og kan Sarah redde Kristian fra ulykken som faren drar ham inn i? En gammel familietragedie blir sakte, men sikkert avslørt for Sarah, og på en eller annen måte blir det hennes oppgave å lege sårene fra fortiden og bringe mennesker sammen …

 

 

purplegreenyellowpinklightblueVelg bakgrunn